Páginas

viernes, 4 de enero de 2013

Tancament del bloc i taxonomia de Bloom

Hola, com va? Avui és l'última entrada que faré al meu estimat bloc. Parlaré sobre la conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador segons Benjamin Bloom i després d'això faré una taula segns la taxonomia de Bloom amb totes les habilitats cognitives que après amb les eines treballades a GTIC.

Bé, la classificació de la qual parteix Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956). És classificar les activitats educatives en una piràmide, aquesta es coneix com taxonomia de Bloom. Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes.
Van definir tres dominis d'activitats educatives: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor, avui parlarem del domini de les habilitats cognitives ja que va ser el que posteriorment, l'any 2000, és va revisar, incorporant les accions en forma de verbs com a fonament de les capacitats.
Podem veure les diferències entre les habilitats cognitives de Bloom formulades originalment  i les formulades l'any 2000 en la imatge següent:




Desprès, l'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que anomenem "Taxonomia de Bloom per a l'era Digital" .


Aquí us deixo la taula que jo he realitzat amb totes les eines utilitzades i les habilitats cognitives que hem empres.

Classificació d'eines i recursos TIC en la taxonomia de Bloom 2008



Bé, això és tot, espero poder tornar a escriure molt aviat sobre les meves experiències a la universitat, i posteriorment les meves experiències com a mestra d'escola. 
Adèu!!!