Páginas

viernes, 26 de octubre de 2012

La composició del text

Hola, l'altre dia a classe de COED vàrem estar comentat com ha d'estar elaborat un text. Aquest procés s'inicia amb la planificació, seguidament es realitzen els primers intents, en forma d'esborrany i finalment es fa una revisió a fons de la coherència que té aquest.


A continuació us explicaré detalladament en què consisteix cada fase:



1. La planificació: tracta de reflexionar i establir els objectius que es volen aconseguir. S'ha de tenir molt clar a qui volem escriure, segons a qui escribim el nostre llenguatge serà diferent, tenint en compte el tractament, el gènere i el dialecte. També s'ha de tenir en compte el tema, els objectius i com es vol direccionar l'escrit.

En la planificació també ens trobem en que l'escriptor ha de recollir la informació que vol tractar documentant-se, prenen apunts,.. Un cop ja es tingui tot s'ha de seleccionar i ordenar aquesta documentació.


2. La redacció: consisteix en tranformar les idees en llenguatge escrit. S'ha de tenir en compte les finalitats i el text ha de tenir una estructura determinada, normalment el trobem dividit en paràgrafs, units amb connectors. És essencial utilitzar les puntuacions, així es transmetrà el significat del text correctament. L'estil d'aquest ha de ser adequat, clar, precís, concís i variat.



3. La revisió: finalment el text s'ha d'avaluar i comprovar que compleix les nostres expectatives. Tot això revisant els continguts, la gramatica i la convenció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario