Páginas

lunes, 8 de octubre de 2012

Anàlisis d'un bloc

Hola a tots i totes!

Avui us vull parlar i mostrar un bloc força interessant que he conegut gràcies a l'assignatura de les GTIC. Arrel d'això el professor ens  a formulat un seguit de preguntes, per tal de poder analitzar-lo.

Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)
En el bolc apareixen diferents fotografies i vídeos, per tal de que els pares o tutors puguin veure, comentar, opinar,.. sobre les activitats que realitzen els seus fills a l'escola.

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
El bloc està compartit entre professors i pares. Cada professora publica el que realitzen els infants a l'escola. Doncs seguidament sobre el què fan els seus alumnes. Fa una breu explicació de l'adaptació del nens perquè desprès els pares puguin opinar i comentar sobre aquestes fotografies o videos.

Quí els publica?
Els metres de l'escola.

Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,..
El que trobem primer, és una pàgina principal. A la part superior hi ha un menú amb les diferents classes que hi ha a l'esola,  dins de cada una d'aquestes trobem varies categories, unes on classifiquen les diferents activitats que realitzn els infants i ua altre anomenada L'espai cuca, on pares i mestres poden intercanviar informacions, precupacions, comentaris, dubtes,.. Així és més fàcil per als pares, trobar la classe dels seus fills i intercanviar idees entre ells i els mestres.



En aquest bloc, no apareixen etiquets, però a mà dreta hi ha el comentaris més recents, arxius, una llista on apareixen blog i un calendari.
Quina plataforma utilitzen?
La plataforma que utilitzen és el XTEC Blog (forma part del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya). Que tracta d'un espai perquè tant els centres, com els professors d'aquests, puguin crear el seu propi bloc.
Com són les entrades?
Totes les entrades són pàgines estàtiques, organitzades amb un menú principal a la portada. Sempre  van acompanyades d'un suport gràfic, com els videos o les imatges, el llenguatge que s'utilitza és proper. 

Quines competències s’hi treballa?
En aquest bloc, es mostren els aprenentatges que adquireixen els alumnes a l'escola, i d'aquesta manera els pares poden veure i opinar sobre les diferents activitats.
Podriem dir que la principal competència que es preten treballar és la relació família- escola.

Hi ha comentaris?
Sí, hi ha diferents comentaris on els pares parlen i opinen sobre el que es veuen en els vídeos o fotografies. És molts interessant, ja que tan pares com mestres intercanvien les seves prespectives.

A qui va dirigit?
Principalment va dirigit a les famílies que duen els seus fills aquesta escola, però també pot servir perquè futures famílies decideixin matricular al seu fill en aquesta escola.
Hi ha blocroll?
Sí, a la mà dreta del bloc, trobem una llista de blocs que ens poden interessar.

Opinió personal:
Penso que és molt útil tenir un bloc on s'especifiquin les diferents activitats que es realitzen a l'escola. Trobo que és molt interessant, ja que és una manera de transmetre informació molt útil i a més a més és important perquè no es perdin informacions rellevants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario