Páginas

jueves, 13 de diciembre de 2012

Les 4 metàfores sobre l'ordinador i els seus aprenentatges

Hola, hola a tots i a totes altre cop! Avui us parlaré sobre Charles Crook  i les metàfores que planteja amb l’ordinador en l’entorn educatiu. N'hi ha quatre, i són les següents:

1) La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor:
Es donen en les circumstàncies en què l'ordinador actua com si fos el mestre. L'ordinador és aquell que explica, proposa i planteja activitats, i posteriorment les corretgeix i avalua. a través d'aquest aprenentatge l'alumne transmet i experimenta amb el que sap, i també és capaç de veure el que no ha entès.

2) La metàfora de la construcció: l'ordinador com alumne:
En aquest cas, és el nen o nena el que dona les intruccions a l'ordinador. L'infant és capç d'indicar les tasques que ha de realitzar en cada moment. 

3) La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador:
L'ordinador és una eina de simulació. A través de programes especialitzats en això, es simulen situacions on l'infant ha de provar, experimentar i veure les conseqüències de les seves accions.

4) La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina: 
Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
A continuació us vull mostrar una taula on he recopilat alguns programes que us serviran per a treballar aquestes metàfores. Espero que us serveixi molt, fins la pròxima! Adèu!

METÀFORES

No hay comentarios:

Publicar un comentario