Páginas

jueves, 11 de octubre de 2012

Què són les wikis?

Hola a tots i a totes altra vegada!

Com podem veure avui us parlaré sobre les wikis, els usos educatius que tenen i les grans diferències que tenen amb els blocs.

Doncs, les wikis són una aplicació informàtica, la qual els usuaris que formen part d'aquesta poden editar informació, borrar-la,..

Les característiques principals de les wikis son:

- No estan organitzades per entrades, és a dir no hi ha referents temporals, d'aquesta manera queda disponible i obert a tots els usuaris.

- El llenguatge que s'utilitza en una wiki és molt col·loquial i entenedor, ja que així tothom pot participar.

- Les informacions que s'adjunten són completament anònimes per al lector, és a dir no hi ha autors, per tant es facilita la col·laboració de tots els usuaris que hi formen part.

- Amb les wikis no es pot treballar a l'hora, a diferència del Google Drive, per poder fer-ho s'han de crear links, d'aquesta menera es pot treballar a la vegada des de diferents ordinadors.





Un cop dit això, ens preguntem, i per que serveixen en l'àmbit educatiu les wikis? Bé, doncs promouen a l'escriptura, com que el contingut és dinàmic facilita els seus usuaris a aportar coneixements continuament, faciliten l'edicició col·laborativa i oberta, promouen la interacció i l'aparició de debats, fomenten l'ús democràtic i per finalitzar generen un contingut cultural col·lectiu durable.

A continuació us adjunto un link sobre quins són els usos educatius de la wikis segons Jordi Adell i el que pensa en Jordi Vivancos de les virtuds pedagògiques que tenen les wikis! 

Adèu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario