Páginas

miércoles, 19 de diciembre de 2012

Identitat i territori


Hola, hola! Ja fa dies que us volia parlar sobre el treball modular que vàrem tenir que realitzar a COED i GTIC. Va ser un treball amb parelles molt interessant que personalment em va ajudar a millorar el meu disurs i a utilitzar eines informàtiques que no havia utilitzat mai.
El treball que la meva companya Mònia Segarra i jo vàrem realitzar tractava del camí que haviem anat realitzant des de que ens coneixem. Els espais i centres que hem compartit, les diferents personalitats que tenim, la nostra amistat, les nostres victòries individuals i conjuntes,.. Ha estat un treball molt satisfactori.
Haig de dir que encara que vàrem ser les primeres en realitzar-lo i exposar-lo va sortir força bé i crec que s'ajustava el que ens demanaven els professors. A mesura que passaven els dies i les altres companyes exposaven, m'anava adonant de coses a millorar, de les coses que haviem fet bé, dels recursos que hi ha (a part dels que nosaltres vem utilitzar),.. Estic força contenta.

També m'agradaria dir-vos que ja queda poquet perquè el semestre s'acabi i que ara toca clavar colzes per tal d'aprovar els exàmens. A la pròxima entrada faré el tancament del bolc i m'acomiadare de tots vosaltres!
Molta sort i fins la propera!

La poesia


Hola tots i a totes! Quin fred que fa no? Com es nota que ja és aquí l'hivern... Bé avui m'agradaria parlar-vos de la poesia. L'altre dia a classe la Rossa ens va fer triar un poema, per recitar-lo de memòria. Doncs, la poesia ajuda a treballar la imaginació i és un llenguatge que connecta molt més amb els oients, ja que transmet emocions, sentiments,..

La poesia que jo vaig escollir va ser aquesta:

Ben poca cosa tens 

Ben poca cosa tens:
La taula i uns quants llibres,
l'enyor d'ella, que és lluny
i tampoc no l'oblides,
i aquest silenci, dens
de paraules no dites.
Si ara escrius, a recer
de tanta melangia,
et perdràs pels camins
d'una tristor benigna,
la veu se't tornarà
poruga i malaltissa
i a cada mot creuràs
que perds un tros de vida.
Deixa-ho tot. Al carrer
fa una tarda tranquil·la.
Camina. Hi ha gent
per fer-te companyia.
No et refusis a cap
dels horitzons que et criden.
Quan tornis, tot serà
més assenyat i digne.
No hauràs oblidat res
–no és més lliure qui oblida–,
però duràs les mans
plenes de llum fresquíssima.
 


                                          Miquel Martí i Pol


Pel que fa a la recitació em va ser força fàcil, ja que havia estat molt de temps memoritzant-la i practicant-la. El que crec que potser em va fallar una miqueta va ser el meu volum de la veu, ja que els nervis em van atacar cap el final de la recitació. Tot i així, haig de dir que estic molt contenta amb el resultat obtingut. 
Miquel Martí i Pol va ser i serà un dels grans en la poesia catalana.

Adèu i fins la propera!!

Com parlar en públic

Hola una altra vegada! Avui, us vull parlar sobre un llibre molt interessant, COM PARLAR EN PÚBLIC. És un llibre que vàrem tenir que llegir fa poquet a classe de COED. Doncs bé, des del meu punt de vista, més que un llibre és un manual molt ben estructurat i fàcil d'utilitzar. A classe entre totes vàrem extreure un decàleg del llibre per tal d'arribar a ser un bon comunicador.

ELs trucs per ser un bon comunicador i orador són:

1.Tenir un bon domini de la llengua

2.Tenir una bona presència corporal

3.Saber controlar els nervis i parlar amb naturalitat

4.Controlar la veu(volum,velocitat,vocalització i articulació i actitud)

5.Respectar pauses,ser clar,precís i breu

6.Donar exemples i comparacions(figures retòriques)                                        

7.Tenir sentit de l'humor

8.Fer ús dels mitjans audiovisuals com a eina de suport

9.Portar un guió ben preparat

10.Donar resposta a les preguntes bàsiques:què,qui,quan,on,com i per què

Bé, espero que us hagi estat útil! Fins la pròxima.

jueves, 13 de diciembre de 2012

Les 4 metàfores sobre l'ordinador i els seus aprenentatges

Hola, hola a tots i a totes altre cop! Avui us parlaré sobre Charles Crook  i les metàfores que planteja amb l’ordinador en l’entorn educatiu. N'hi ha quatre, i són les següents:

1) La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor:
Es donen en les circumstàncies en què l'ordinador actua com si fos el mestre. L'ordinador és aquell que explica, proposa i planteja activitats, i posteriorment les corretgeix i avalua. a través d'aquest aprenentatge l'alumne transmet i experimenta amb el que sap, i també és capaç de veure el que no ha entès.

2) La metàfora de la construcció: l'ordinador com alumne:
En aquest cas, és el nen o nena el que dona les intruccions a l'ordinador. L'infant és capç d'indicar les tasques que ha de realitzar en cada moment. 

3) La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador:
L'ordinador és una eina de simulació. A través de programes especialitzats en això, es simulen situacions on l'infant ha de provar, experimentar i veure les conseqüències de les seves accions.

4) La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina: 
Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
A continuació us vull mostrar una taula on he recopilat alguns programes que us serviran per a treballar aquestes metàfores. Espero que us serveixi molt, fins la pròxima! Adèu!

METÀFORES

Modifiquem la viquipèdia!

Hola a tots! Avui a classe hem estat parlant de la Viquipèdia. La Viquipèdia és una eciclopèdia de contingut lliure, on tothom pot millorar. Aquesta té cinc pilars fonamentals, també té un llibre d'estil propi.


Doncs bé, l'activitat que ens ha platejat el professor és modificar per parelles una de les entrades ja existents en aquesta. La meva companya Mònica Segarra i jo hem decidit modificar la informació que hi havia en l'entrada de comunicació no verbal, ja que podiem aportar molta més informació de la que hi havia. El resultat ha estat el següent.


A continuació, us mostro l'historial de les diferents modificacions que hem realitzat.